Voor wie?

kinderen van 8-12 jaar

De training is geschikt voor kinderen die extra oefening kunnen gebruiken in het omgaan met gevoelens en sociale situaties. Een training in een kleine groep biedt vanuit een veilige sfeer ruimte om van en met elkaar gevoelens te verkennen en sociale vaardigheden te oefenen.
Een groep bestaat uit 3 tot 6 deelnemers.

 

Wat?

De training wordt op maat gemaakt en zorgvuldig samengesteld uit elementen afkomstig uit erkende modellen en methoden. Thema’s die naar voren komen zijn: Lichaamsgewaarwording, (h)erkennen van gevoelens, helpende en niet-helpende gedachten, omgaan met complimenten en kritiek, samenspel en invoegen in een groep.
Ouders en indien mogelijk scholen worden actief bij de training betrokken.

Trainingsduur: ongeveer 8 bijeenkomsten van 60 minuten (op woensdagen van 16.30-17.30 uur)

Welke: Individueel of Groep?

Afhankelijk van de hulpvraag wordt individuele begeleiding of een groepstraining geadviseerd.
Een groepstraining kan een passende vervolgstap zijn op individuele begeleiding.
Indien nodig dan is er de mogelijkheid om onderwerpen uit de groepstraining in één of enkele individuele sessies verder uit te werken. Extra ondersteuning kan bijvoorbeeld nodig zijn in het omgaan met specifieke eigenschappen zoals die in het Autistisch Spectrum voorkomen, of bij AD(H)D-gerelateerde eigenschappen.

Wanneer?

Praktijk Davida streeft ernaar om deze training twee keer per jaar aan te bieden. Bij voldoende deelnemers start de eerstvolgende training:

Woensdag 30 oktober 2024      (16.30-17.30)

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

AANMELDEN